L’Ajuntament d’Oliana ratifica l’oferta de 3.000 euros per la caserna de la Guàrdia Civil

Si no hi ha acord, el consistori instarà el Ministeri a fer-se càrrec de la conservació

En resposta a la moció presentada pel grup PSC-PM en l’últim Ple celebrat a l’estiu, l’Alcalde d’Oliana, en Miquel Sala (CIU), va detallar el procés seguit en les negociacions per l’adquisició de la caserna de la guàrdia civil, que es van iniciar en aquesta nova legislatura arran del pacte de compra acordat per l’anterior equip de govern (PSC-PM) que xifrava en 71.500 € el preu acordat.

Sala, va explicar que “les negociacions es van reprendre el febrer 2012, 9 mesos després de l’entrada del nou equip de govern i un cop certificada i analitzada la crítica situació financera de la Casa que no permetia assumir la compra acordada en l’anterior legislatura”. Segons va dir, “a data d’avui, i després de vàries reunions amb la Gerència de Infraestructuras y Equipamientos de la Seguridad del Estado (GIESE), ens depenent del Ministerio del Interior espanyol, la seva última oferta presentada el passat 1 de setembre va quedar xifrada en 15.000 €, import que l’Ajuntament d’Oliana va tornar a rebutjar donat l’estat lamentable de conservació de l’edifici i els diners que se n’han d’invertir. En aquest sentit, i donat l’estricte control de les despeses del consistori implantat per l’equip de govern (CIU), s’ha tornat a confirmar l’oferta simbòlica de 3.000 €”.

Sala també va acabar comentant que “en propers dies s’informarà al Ministeri que, de no arribar  a un acord, des de l’Ajuntament s’instarà novament a GIESE, com s’ha fet des de l’inici de les negociacions, a fer-se càrrec del treballs de manteniment i conservació obligatoris per evitar possibles accidents”

Regidoria de Comunicació
Ajuntament d’Oliana