Contacte entre professionals, empresaris i persones interessades a invertir a la comarca
L’Alt Urgell ha presentat aquest dilluns un programa per a la cerca de finançament i socis per tirar endavant projectes d’emprenedoria a la comarca. La iniciativa està basada en la filosofia d''Àngels Inversors', que té com a objectiu interconnectar empresaris, professionals i persones interessades a invertir en empreses locals.
Financen el projecte el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i la Diputació de Lleida, juntament amb el Consell Comarcal, el Consorci Alt Urgell-Cerdanya, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEAU).
L'acte de presentació del programa s'ha fet aquest dilluns al CETAP-Telecentre. En les seves intervencions, tant el president del Consell Comarcal i del Consorci Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro, com l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, han garantit el suport absolut de les institucions del territori a la iniciativa. Així mateix, han destacat la importància de treballar en xarxa per tal que emprenedors, professionals i inversors sumin les seves capacitats i facin realitat nous projectes.
A l'acte també hi han assistit el director de l’IDAPA, Pere Porta; el director de l’Oficina del SOC a l’Alt Urgell, Josep M. Pasques i el president de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell, Jordi Grau.
Finançament i assessorament
La directora del Consorci Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, ha explicat que el programa neix de la constatació que projectes empresarials a la comarca, viables tècnicament, topen habitualment amb dues grans mancances: la de finançament i la d’assessorament professional.
Segons ha indicat Font, per ajudar a resoldre aquests problemes, es crearan tres borses estables: una de professionals col·laboradors experts en diferents sectors; una altra d’inversors que apostin per aquest territori i una darrera de projectes d’emprenedoria i projectes empresarials d’interès.
Jornada de treball
Jaume Amill, de la consultoria d’Aleph, remarca que el programa s’estructurà en base a tres accions principals. En primer lloc, es programa una jornada el 25 d’octubre a la Seu d’Urgell, en la qual una desena d’emprenedors i empresaris presentaran els seus projectes a possibles inversors i professionals en situació d’atur, persones majoritàriament de la mateixa comarca amb capacitat d’aportar recursos econòmics o experiència professional al teixit productiu.
També es crearà una pàgina web des d’on es divulgarà tota la informació relativa al programa (alturgell.angelinversor.org) i des de la qual es podran realitzar les inscripcions i sol·licituds de participació al programa
En tercer lloc, s’ha previst un seguiment individualitzat de cadascun dels projectes empresarials que se seleccionin per participar al programa, oferint-se assessorament empresarial. Aquest estiu ja s’han començat a buscar projectes i fer entrevistes si bé, el procés continua encara obert. Entre aquests projectes n’hi ha de nous emprenedors i també d’empreses ja existents que volen obrir noves línies de negoci.