La Guàrdia d’Ares agermanarà els manairons i els iris durant la 15a Jornada de Mitologia Pirinenca

Els éssers creats per l’escriptor peramolí Ramon Besora, coprotagonistes de la nit del 24 de juny

El poble de la Guàrdia d’Ares viurà, el pròxim 24 de juny, la 15 edició de la Jornada de Mitologia Pirinenca amb uns convidats especials: els iris, uns éssers fantàstics creats pel poeta, pedagog i editor Ramon Besora en el llibre Els iris, publicat per l’Editorial Joventut i il·lustrat per Zuzanna Celej. Aquests personatges compartiran protagonisme amb els manairons, i uns i altres celebraran un acte d’agermanament en plena nit i al mig del bosc.

Aquesta és la principal novetat de la Jornada de Mitologia Pirinenca d’enguany, la qual començarà a les 5 de la tarda al local social Sebastià Julià de la Guàrdia justament amb una xerrada-exposició de Ramon Besora que porta per títol “El llibre més enllà del llibre: un món ple de sorpreses”, en la qual mostrarà alguns dels llibres-objecte creats per ell mateix.

Tot seguit es farà la rebuda als canuts dels manairons, creats per El Talleret de la Seu d’Urgell, i començarà un berenar-sopar popular les inscripcions al qual s’han de fer al correu electrònic cultura@ccau.cat.

A dos quarts de vuit del vespre es posarà en marxa la caminada de la Guàrdia d’Ares al Tarter dels Manairons pel camí vell. Al llarg del recorregut, els caminants podran gaudir de l’espectacle en moviment La nit del solstici d’estiu, una creació de l'Escola de Teatre de la Seu d'Urgell que dona a conèixer diversos elements de la mitologia pirinenca.

Un cop al tarter, es colliran els manairons i després es farà la projecció del conte Els Iris, que donarà pas a l’acte d’agermanament dels manairons amb els iris. La festa es clourà amb la música i les danses al ras a càrrec del duet Extremòfils i amb el repartiment de la xocolatada dels manairons.

La Jornada de Mitologia Pirinenca està organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de les Valls d’Aguilar i l’Entitat Municipal Descentralitzada de la Guàrdia d’Ares i compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.

Des d'aquest enllaç us podeu descarregar el programa de la jornada.