Cadascun dels sis projectes escollits rebrà un ajut públic de 4.000 euros i entrarà en una campanya de comunicació i micromecenatge
S’han presentat fins a 14 projectes en aquesta segona edició del Matchfunding, la campanya de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori, de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Un jurat especialitzat ha escollit quin són els 6 guanyadors:
- Cultivar bolets per conrear futura la comarca de l’Alt Urgell - Cultivar fongs de manera sostenible gràcies a l’energia solar i a l’aigua de la font Bordonera
- Espai d’encontre comunitari Copsantal Pallars Sobirà - Rehabilitació de la part del paller de la Casa Cossant per a transformar-lo en la Seu Social del Banc de Terres Vives.
- Huma Slow Brothsa l’Alta Ribagorça - Elaboració de brous hiperproteics a partir d’ossos tant de vedella com de pollastre, de manera artesanal.
- El refugi de la Feixaa la Cerdanya - Pla de millora per la sostenibilitat.
- Consolidació de la xarxa de senders per la pràctica de la BTT al Pallars Jussà– Zona de referencia a la Conca de Tremp per la pràctica de BTT i altres disciplines esportives.
- Husta Skisa la Vall d’Aran - Disseny, la fabricació i la comercialització d'esquís d'alta gamma fets a mida i personalitzats.
Aquests son els projectes escollits per treballar durant setembre i octubre amb la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecenatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim dels respectius projectes. Enguany, des de les administracions públiques també es complementarà amb un fons públic de 24.000 € (4.000 € per projecte) les aportacions de la ciutadania. La recollida de fons està prevista que es desenvolupi a partir de mitjans d’octubre i fins a mitjans de desembre. D’aquesta manera, l’execució dels projectes tindrà lloc durant el 2023.
El jurat que ha valorat els projectes de manera altruista ha sigut Enric Canet, director relacions ciutadanes al casal dels infants per l’acció social als barris; Martí Olivella, membre de l’Institut Internacional per a l’Acció Noviolenta; Ismael Peña, DG de participació ciutadana i processos electorals gencat; Montse Ferrer, tècnica de promoció econòmica municipal, Núria Burgada, mesta i activista social, Rosa Talamàs, periodista i Eva Esteban iSusana Noguera, membres de Goteo. Oriol Nel·lo director grup recerca de la UAB i Pep Montes, membre fundador de l’Associació Catalana de Professionals de les Polítiques de Joventut han excusat la seva presència.
Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), la DG de Joventut, el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental amb col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i de la Diputació de Lleida, Diputació de Girona.
Per més informació: arrelat.fempirineu.cat
L’Alt Urgell, 30 d’agost de 2022