Oliana ja compta amb un protocol d’actuació davant les violències sexuals als espais públics d’oci

Se’n farà la presentació el pròxim dilluns, 13 de desembre

Després de molts mesos de treball i d’un intens procés participatiu, Oliana ja compta amb un ‘Protocol d’actuació davant les violències sexuals als espais públics d’oci d’Oliana’, que té l’objectiu de reduir les violències sexuals  i promoure espais lliures de sexisme al municipi.

El proper dilluns 13 de desembre, a les 18h, tindrà lloc la seva presentació oficial, oberta a tota la ciutadania, a la sala d’actes de l’Ajuntament d’Oliana. L’acte comptarà amb les presentacions de Carme Lostao, alcaldessa d’Oliana,  Maricel Segú, coordinadora territorial de Joventut a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Núria Ramon, directora de l’Agència Catalana de Joventut i Roser Monsó, Montse Pineda, secretària de Feminismes (Generalitat de Catalunya) i Roser Monsó, tècnica de Noctàmbul@s.

El procés d’elaboració del protocol ha sigut possible gràcies a l’aposta política de l’ajuntament d’Oliana, el treball desenvolupat per l’Observatori Noctàmbul@s, el suport econòmic i tècnic de l’Agència Catalana de la Joventut i la tasca com a referent a territori de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el SIAD Alt Urgell.

Cal esmentar, així mateix, la implicació de totes les persones, serveis i entitats participants a les entrevistes i enquesta de la diagnosi, al grup motor, així com al grup focal i a la comissió participativa.

El protocol parteix d’una àmplia diagnosi de la realitat, per conèixer les violències sexuals que es donen en els entorns d’oci al municipi, i compta amb un complert pla d’actuació, que ha sorgit del procés comunitari i participatiu, i que preveu un total de vint-i-set accions a desenvolupar en els propers anys per construir un municipi més feminista, lliure i segur per a totes.

L'Alt Urgell, 7 de desembre de 2021