L'acte es complementa amb la projecció de la pel·lícula inaugural del Cinema Guiu (1961), “El Árbol del Ahorcado”
El proper 22 d’abril a les 20 hores a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell tindrà lloc la presentació del llibre “Quan anàvem al cine. Història del cinema a la Seu d’Urgell” obra de Josep Benavent Catalán i publicat per Edicions Salòria. L’acte comptarà amb la presència de Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, Albert Galindo, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Montse Guiu, gerent dels Cinemes Guiu, Ramon Berga, dissenyador gràfic i Josep Benavent, autor del llibre. En el marc de la presentació i com a complement, a les 22 hores, Cinemes Guiu projectarà de format gratuïta la pel·lícula “El Árbol del Ahorcado”, film inaugural del Cinema Guiu l’any 1961.
Josep Benavent, urgellenc, matemàtic, cinèfil i col·leccionista repassa, a través de les pàgines de l’obra, el naixement, l’ascensió, els avenços i els progressos del cine, tant des del punt de vista tècnic, com d’expressió. A partir de la realitat social de la Seu d’Urgell, l’autor fa un recorregut nostàlgic, a través dels programes de cine, del No-do, de la censura, de les melodies inoblidables, així com de les sales de projecció amb els taquillers, els porters, els acomodadors i els maquinistes, per la societat civil, eclesiàstica, militar i associativa de la nostra ciutat. En paraules de l’autor, “Des de sempre, el cine ha estat alguna cosa més que un experiment de física recreativa. El setè art ha estat també, des dels seus inicis, un segell destacat de cada època, amb els seus gustos i les maneres de pensar i de viure. Durant molts anys, la gran pantalla es va convertir en una peça clau de la cultura de l’oci de moltes generacions, fins al punt que no hi va haver ningú -o gairebé ningú- que no es deixés seduir per la fascinació de les seves imatges”.
“Quan Anàvem al Cine” és la publicació més completa que s’hagi escrit mai sobre la història del Cinema i dels cines a la Seu d’Urgell, un treball rigorós i ben documentat apte tant per a especialistes del gènere cinematogràfic i historiadors com per a nostàlgics, protagonistes i somiadors d’una època daurada.
Els actes, presentació del llibre i projecció cinematogràfica, són gratuïts i oberts a tothom.