Prop de 50 'instagramers' se citen a Tuixent per conèixer i fotografiar el Camí de l'Últim Càtar

La iniciativa forma part del programa de promoció i difusió de la nova ruta de senderisme

Prop de 50 persones van participar ahir diumenge en la trobada d'instagramers que va tenir lloc a Tuixent amb l'objectiu de conèixer el Camí de l’Últim Càtar i fotografiar-ne els seus atractius. L'activitat, organitzada per la Diputació de Lleida mitjançant el Patronat de Turisme, tenia com a finalitat promocionar i difondre aquesta nova ruta de senderisme en un tram del seu recorregut per la comarca de l’Alt Urgell.

Els participants a la trobada van ser rebuts per l'alcaldessa del municipi, Maria Carme Valls, i després van visitar el Museu de les Trementinaires i van tenir l'oportunitat de tastar una beguda refrescant feta a base de plantes medicinals. Tot seguit, van fer un itinerari que combinava el Camí de l’Últim Càtar amb altres camins d’interès paisatgístic i patrimonial pels voltants de Tuixent. Els instagramers van poder fotografiar des dels paisatges de la serra del Cadí fins a les plantes medicinals, així com també els detalls i els racons artístics del poble de Tuixent. Tècnics del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Patronat de Turisme de l’Alt Urgell van acompanyar els instagramers al llarg de tot el matí. La jornada es va cloure amb un dinar al mateix poble de Tuixent ofert pel Consell Comarcal alturgellenc i el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El Camí de l’Ùltim Càtar, que va néixer com una ampliació del Camí dels Bons Homes per la xarxa de senders del Pallars Sobirà i l’Alt Urgell, connecta el Parc Natural del Cadí-Moixeró i el de l’Alt Pirineu amb el Parc Regional d’Arieja, amb cinc etapes catalanes i 4 de franceses i una distància de 189 km.