En formen part una quinzena d’institucions i entitats i té com a objectiu la coordinació en l’atenció integral dels pacients
Aquest dimecres s’ha constituït a la Seu d’Urgell la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell, que es configura com un espai de reflexió, intercanvi de recursos i treball col·laboratiu per promocionar l’atenció integral de salut mental al territori. A l’acte, que ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, hi han assistit més de seixanta persones, entre les quals hi havia representants de les institucions i les entitats adherides, professionals dels sectors sanitari i social i pacients afectats.
El projecte sorgeix de la necessitat d’identificar quines són les mancances del territori i d’afavorir l’aplicació de les polítiques estratègiques marcades pel pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental de Catalunya. El seu principal objectiu és potenciar al màxim la participació activa de les persones afectades en una gestió compartida i amb la implicació de tots els agents comarcals que hi participen.
Els objectius específics són, d’una banda, generar coneixement i potenciar l’intercanvi de recursos i la coordinació de tots els agents implicats en salut mental i, de l’altra, fomentar les iniciatives de sensibilització, promoció i lluita contra l’estigma en salut mental, a més de promoure polítiques per millorar l’atenció integral de la salut mental al territori.
El document d’adhesió a la Taula de Salut Mental de l’Alt Urgell ha estat signat per representants d’una quinzena d’institucions i entitats, entre els quals la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, els serveis territorials dels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies, Justícia, Interior i Salut, el Consell Comarcal, el Consell d’Alcaldes, l’Oficina Jove, CAPAU, l’Ajuntament de la Seu, l’Associació de familiars i amics dels malalts mentals de l’Alt Urgell i diverses entitats del territori.
L’Alt Urgell, 3 d’abril de 2019