Les principals associacions empresarials i més de 15 empreses de diferents sectors de l’Alt Urgell participen en la trobada.
Aquest dilluns ha tingut lloc la primera sessió de treball amb el teixit empresarial de la comarca per identificar necessitats i copsar la realitat produïda per la situació sanitària generada per la COVID-19.
Aquesta sessió ha comptat amb les associacions empresarials de l’Alt Urgell (l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell i Menja’t l’Alt Urgell) i més d’una quinzena d’empreses; representant sectors com: l’agroalimentari, la construcció, el logístic, les noves tecnologies, els serveis, l’artesania, el cultural, la restauració i l’hostaleria. S’ha posat en comú les problemàtiques amb les quals afronten la situació generada per la COVID-19.
Alguns dels punts identificats en aquesta sessió per a seguir treballant són traslladar a òrgans superiors les necessitats bàsiques a nivell de telecomunicacions i infraestructures d’un territori com el nostre per tal que quedin cobertes des de qualsevol punt de l’Alt Urgell. També el poder aplicar polítiques específiques a nivell territori i no centralistes. La necessitat de tenir serveis bàsics com l’escola, o consultoris mèdic si es vol revertir el despoblament. Un altre aspecte a destacar és la creació d’una marca territorial, per unir esforços i sortir-ne beneficiats
Resta una última sessió amb els tècnics i les tècniques comarcals vinculats amb la promoció econòmica, el comerç, el turisme i el desenvolupament local. Per ara, les línies a treballar coincideixen amb la sessió celebrada amb alcaldesses i alcaldes de l’Alt Urgell.
Aquest Pla es realitza gràcies a la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, que va sol·licitar el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i està finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE. Té una durada prevista d’un any.