Trobada al Consell Comarcal de l’Alt Urgell per donar a conèixer el model de menjadors escolars del territori

Divendres 1 de març el Consell va rebre la visita dels representants polítics i tècnicsdel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i del Grup d’Acció Local Leader- Concactiva. L’objecte de la trobada era el seu interès per conèixer el model de menjadors escolars i la trajectòria i funcionament del projecte “Mengem d’aquí”, que es du a terme des de l’any 2016.

La visita va començar amb una reunió on representants del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i del GAL Alt Urgell Cerdanyavan explicar la part tècnica del projecte. Després es va visitar la cuina central d’IAUSA a l’INS Joan Brudieu, posteriorment, es va anar al menjador de l’escola Albert Vives per veure les instal·lacions del menjador i poder degustar el menú que tocava aquell dia.

Mengem d’aquí és una iniciativa del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya que compta amb la col·laboració dels dos consells comarcals i gestiona els menjadors dels centres escolars del territori. Va sorgir per la necessitat de cooperar amb els productors del territori i treballar cap a una alimentació lligada a les directrius de les agència de salut públiques.

Per altra banda, el model de gestió d’IAUSA a la comarca de l’Alt Urgell també va ser objecte de treball durant la sessió, donat que a la resta de comarques de Catalunya, la gestió es fa a través de licitacions amb empreses de restauració col·lectiva. El model d’IAUSA és més proper i familiar.

Per trobar més informació com receptes, menús i consells per millorar l’alimentació podeu entrar a la pàgina web o l’Instagram del Mengem d’Aquí.

 

L’Alt Urgell, 5 de març de 2024