Un total de 430 nens i nenes de l’Alt Urgell faran ús del transport escolar el curs 2013-14

La comarca diposarà de 16 línies de transport, una menys que el curs passat

Amb l’inici, entre ahir i avui, del curs escolar 2013-2014 als centres de primària de l’Alt Urgell, s’ha posat en funcionament també el servei del transport escolar, gestionat pel Consell Comarcal. D’aquest servei en faran ús un total de 430 nens i nenes. Hi haurà 16 línies operatives, una menys que el curs passat. La línia que s’ha suprimit, per no arribar al mínim d’ocupació establert, és la que tenia el seu origen a Vilanova de Banat. Les famílies dels dos alumnes que l’haurien utilitzat rebran un ajut per fer el desplaçament en vehicles particulars.

Les 16 línies que cobriran el servei de transport escolar a la comarca seran les que sortiran d’Argestues, Bescaran, Cabó, Cal Casanoves, Calbinyà, Castellbò, Civís, Estamariu, la Parròquia d’Hortó, Lles de Cerdanya, Montanissell, Ossera, la Penella, Prullans, Toloriu i Tuixent. Abans d’arribar a la seva destinació, hauran fet parada en gairebé 50 nuclis de població.

La majoria de les línies convergiran a la Seu d’Urgell, però algunes altres tindran com a destinació les escoles d’Organyà, Oliana i Tuixent. Els desplaçaments sumaran més de 800 km diaris, una xifra que s’explica per la gran extensió de l’Alt Urgell —és la segona comarca de Catalunya en superfície— i per la dispersió de la seva població.

 

La Seu d’Urgell, 13 de setembre de 2013