Una caminada de Sorribes a Sant Julià dels Garrics tanca el cicle de les sortides guiades dels “Dimecres coneixem l’Alt Urgell”

La sortida tindrà lloc dimecres 28 d'agost. És gratuïta, però cal realitzar inscripció.

Amb la proposta d’una sortida guiada per conèixer l’església de Sant Julià dels Garrics i el seu entorn finalitzarà el cicle d’enguany dels “Dimecres coneixem l’Alt Urgell”. La realització d’aquesta darrera visita és prevista per al proper dimecres dia 28 d’agost al matí. La sortida consistirà en una caminada apta per a tots els públics des del poble de Sorribes de la Vansa fins als Garrics, on es visitarà l’església romànica. El punt de trobada serà al Consell Comarcal de l’Alt Urgell a les 9.00 h, o bé a l’Espai la Vansa (municipi de la Vansa i Fórnols) a les 9.45 h.

L’església de Sant Julià dels Garrics és un dels temples romànics més ben conservats de la vall de la Vansa. L’edifici actual tindria els seus orígens al segle XI, però ha experimentat diverses reformes en èpoques posteriors. Al seu interior es conserva un interessant retaule gòtic, de finals del segle XVI, dedicat a la vida de sant Julià, d’un estil molt popular del qual es troben paral·lels en altres punts de l’Alt Urgell i d’Andorra i que ens fa pensar en un taller itinerant que pintava dins d’aquest àmbit. L’església està enclavada al centre del riu de Bona, una vall lateral del riu Lavansa, en un indret de poblament disseminat i d’uns valors paisatgístics notables.

La caminada guiada, organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell, és una activitat gratuïta que s’ofereix en el context del cicle de Rutes guiades a la Seu d’Urgell i comarca, en el qual hi participen, a banda del consell comarcal, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Parc Olímpic del Segre. Cal inscripció prèvia a Turisme Alt Urgell (tel. 973 353 112) o a Turisme Seu-Espai Ermengol (tel. 973 351 511).

Fotografia: Retaule de Sant Julià dels Garrics. CRBCM-Carles Aymerich.

La Seu d’Urgell, 19 d’agost de 2013