Una trentena de presentacions literàries a la Festa i Fira del Llibre del Pirineu

Organyà, acull els actes divendres i dissabte, amb Antoni Marí i Armand Puig com a lectors de les homilies

Organyà, la vila de les Homilies, ho té tot a punt per convertir-se, divendres i dissabte vinents, en la capital de la literatura de muntanya. La 17ª edició de la Festa i Fira del Llibre del Pirineu comptarà amb 13 estands d’editorials, llibreries i entitats i, paral·lelament, acollirà la presentació d’una trentena d’obres d’autors i temàtica pirinenca. Entre els convidats, Antoni Marí, Armand Puig, Vicenç Llorca i Vicenç Villatoro.

La Festa i Fira del Llibre del Pirineu “és l’espai de trobada d’escriptors consagrats i novells, d’editors, llibreters i lectors que tenen en comú la passió pels llibres i, en particular, pels llibres que porten el Pirineu a les seves pàgines”, en paraules de l’alcalde d’Organyà, Antoni Fiol, qui ha afegit que aquest esdeveniment cultural és possible gràcies a la suma d’esforços i voluntats de les administracions del territori (Ajuntament, Consell Comarcal, IDAPA, Diputació…), del teixit associatiu i dels voluntaris.

El programa d’actes segueix l’estructura dels anys anteriors, però presenta com a novetat una reestructuració de l’espai de la carpa per tal d’integrar millor tota l’oferta editorial i les activitats que s’hi desenvoluparan. Alhora, els actes adreçats al públic infantil compartiran escenari amb la resta de les activitats i en horaris diferenciats.

La tarda de divendres estarà dedicada a recordar i debatre la figura de l’historiador Joaquim Miret i Sans, descobridor de lesHomilies d’Organyà, amb una conferència de la medievalista Reis Fontanals, de la Biblioteca Nacional de Catalunya, i la presentació de la reedició de l’obra de Miret Sempre han tingut bec les oques. Ja a la nit, el Club de Lectura d’Organyà presentarà Terra escrita, una lectura en viu de fragments de textos d’autors pirinencs, amb música de la Sonsoni.

Dissabte, des de les onze del matí, s’aniran succeïnt les presentacions de llibres d’autors i temàtica del Pirineu, estructurades en cinc blocs de quatre o cinc obres cadascun i que s’aniran alternant amb els Contacontes de muntanya. El matí es tancarà amb un vermut-concert i la tarda d’obrirà amb un cafè-concert, tots dos a càrrec del Duet Daura i alumnes d’Organyà de l’Escola Folk del Pirineu.

Una taula rodona sobre la crisi de les llibreries, amb la participació d’Antoni Marí, Vicenç Villatoro i Vicenç Llorca; la lectura de les homilies, a càrrec d’Antoni Marí i Armand Puig, i el lliurament dels premis literaris Homilies d’Organyà posaran el punt final a la Fira.

Organyà, 4 de setembre de 2013