El misteri de la motxilla

El misteri de la motxilla
Jordi Cardona
Edicions del Pirata
Barcelona 2013

Com és possible que una motxilla moderna, dels temps actuals, aparegui en la cambra funerària de la piràmide d’un faraó de l’antic Egipte, just acabada d’obrir després de 4.000 anys? Tot un enigma. Per treure’n l’entrellat, haurem de llegir El misteri de la motxilla, una novel•la d’aventures adreçada a nois i noies a partir de 10 anys que acaba de publicar Jordi Cardona.

La història transcorre entre dos rius: d’una banda el cabalós Nil; de l’altra, un riu del Pirineu on tres vailets descobreixen una llum i unes bombolles que els criden l’atenció i que, empesos per la curiositat innata dels infants, els portarà a endinsar-se en una petita central hidroelèctrica on els esperen no pas poques sorpreses.

No desvetllarem gran cosa més de l’argument perquè són els lectors els que l’han d’anar descapdellant a mesura que avançaran en la lectura d’unes pàgines plenes d’enginy, de ritme i de personatges d’allò més singulars. El que sí que podem afirmar és que El misteri de la motxilla mantindrà el vostre interès fins a la darrera pàgina. I quan dic “vostre” no em refereixo només als lectors més joves, sinó també a tots aquells adults a qui els agrada sentir-se seduïts per l’aventura.

Pagès de professió, Jordi Cardona Regada (Ogern 1960), es va iniciar en el món de la creació literària l’any 2000. Des d’aleshores ha publicat més d’una desena d’obres, entre llibres de viatges, d’investigació, narrativa, novel•la i poesia. En destaquen els títols Pàgines de poble, Camí de l’infern i L’últim nivell. Ha obtingut diversos premis literaris, entre els quals el Pirineu de narració literària i el Sant Carles Borromeu de la Nit Literària Andorrana, que el va guanyar l’any 2005 i novament el 2013.