Rutes d'oficis tradicionals de dones

El treball i la participació de les dones en la societat rural ha constituït un puntal bàsic en l’economia de la petita empresa que constitueix una família rural. No es pot imaginar la vida al poble ni a pagès sense tenir en compte la seva col·laboració.

Aquestes rutes que us proposem pretenen ser un homenatge a totes les dones que de forma anònima han mantingut aquest paper tradicional de sosteniment de la llar i contribució econòmica familiar.

Ho hem resumit en quatre aspectes, que ens han semblat representatius, tot i que la seva tasca ha anat molt més enllà d’aquestes mostres. N’hem destacat:

Les rutes s’ubiquen en un territori concret que per una o altra raó creiem significatiu, però això no treu que arreu del país s’han desenvolupat aquestes labors.

Cada fitxa, a més d’una breu explicació dels pobles que l’emmarquen, proposa una ruta concreta per conèixer una petita zona del territori. Si voleu més detalls sobre la mateixa, el Consell Comarcal disposa de fulletons específics sobre cadascuna, on a més hi trobareu un plànol informatiu.